Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі вимагають скасувати репетиції Дня міста за участю дітей через загрозу безпеці


Криворізькі євромайданівці вимагають від в. о. президента України Олександра Турчинова й секретаря Ради національної безпеки та оборони Андрія Парубія захистити дітей у Кривому Розі під час проведення антитерористичної операції у східних областях України. Із таким зверненням євромайданівці сьогодні звернулись до посадовців держави, повідомили Радіо Свобода в раді Євромайдану Кривого Рогу.

За даними Євромайдану, на 1 червня місцева влада Кривого Рогу запланувала провести багатотисячне свято на стадіоні «Металург» до Дня міста, відтак наразі учнів 7, 8, 10-их класів криворізьких шкіл залучили до репетицій дійства на стадіоні.

Як зазначають євромайданівці, задля репетицій школярів відсторонили від навчального процесу, ігнорується також безпека школярів у непростій політичній ситуації.

«Багато батьків не бажають, щоб їхні діти брали участь у цих небезпечних святах задля задоволення примх міських та обласних посадовців, бо життя дітей повинне бути вищим особистих бажань посадовців. Крім того, ніхто не має право на відволікання педагогічних працівників від виконання професійних обов’язків на виконання робіт, не передбачених трудовим договором», – йдеться у заяві Євромайдану.

Криворізькі євромайданівці просять керівництво держави негайно скасувати усі розпорядження Криворізького міського голови та посадових осіб міста щодо підготовки до святкування і заборонити масові скупчення людей у Кривому Розі до закінчення антитерористичної операції на сході України.

У виконкомі Криворізької міськради підтвердили наявність рішення про організацію і проведення міського театралізованого свята «Кривий Ріг – моє місто» з нагоди відзначення 239-ї річниці від дня заснування міста і залучення школярів до репетицій «масовки».
XS
SM
MD
LG