Доступність посилання

ТОП новини

Чумак: Росія може організувати в себе теракт, щоб спровокувати «вибух ненависті» до України


Віктор Чумак
Віктор Чумак
Всередині Росії на 9 травня, День перемоги, можна очікувати серйозних провокацій із метою спровокувати «вибух ненависті» до України. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак.

«Я не думаю, що Російська Федерація відмовиться від своїх планів щодо зміни державного устрою в Україні. Тому вона буде в будь-який спосіб загострювати конфлікт, який у нас є», – наголосив Чумак.

«Я б попередив громадян не про те, що може відбутися тут, в Україні, а про те, що може відбутися в Росії. Ситуація така: для того, щоб зробити вибух ненависті до України й так званої «української хунти» всередині Росії, можна очікувати величезну провокацію всередині Росії на 9 травня. 9 травня – це свято, яке подається російською пропагандою як найважливіше свято за весь рік. Якийсь величезний теракт або величезна провокація на таке свято могла б дати поштовх ненависті до України та українців», – додав він.

Лідери країн Заходу звинувачують Росію у невиконанні положень Женевської заяви і погрожують новими санкціями, якщо Росія продовжуватиме дестабілізувати схід України і зривати президентські вибори 25 травня.
XS
SM
MD
LG