Доступність посилання

ТОП новини

Російське подружжя спалило у Львові паспорти Росії


Росіяни у Львові спалили у відрі паспорти Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00
Сьогодні у центрі Львова громадяни Росії Міра і Михайло Кузнєцови публічно відмовились від російського громадянства і спалили свої паспорти на знак протесту проти російської агресії в Україні. У такий спосіб подружжя висловили своє ставлення до дій кремлівської влади, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як розповіли росіяни, вони виїхали з Санкт-Петербурга через переслідування за політичні погляди. Михайло Кузнєцов каже, що до нього навідались працівники ФСБ.

«Я вірю, що мене з України не виженуть у Росію. Путін намагається відродити червону імперію. Близько 5% росіян так думають, як я. Але більшість налаштовані на відродження російської імперії, гадають, що так буде легше», – каже Михайло Кузнєцов.

На площі перед пам’ятником Шевченка у Львові подружжя розірвало свої паспорти і спалило їх у відрі. Міра і Михайло наразі не знають, як житимуть без документів у Львові, але на батьківщину не мають наміру повертатися.

«У Росії не можна відмовитись від громадянства, тому ми це робимо публічно. Режим Путіна продовження режиму 1917 року. Я 20 років прожила у Росії, мене позбавили громадянства Литви, я знаю, що таке режим Путіна. І хочу, щоб Україна була сильною і неподільною країною», – зауважила Міра.

Подружжя хоче виготовити документи громадян України, а жінка через архівні документи спробує довести своє українське походження. За словами Міри Кузнєцової, її мама, бабуся і дідусь були українцями. Себе вона вважає етнічною українкою.

Останнім часом саме у Львів переїхало близько двох тисяч мешканців з Криму, східних регіонів України. Чимало залишились на тимчасове проживання, дехто виїхав у Польщу.
XS
SM
MD
LG