Доступність посилання

ТОП новини

Москва: на Болотній площі затримано 13 людей


13 людей затримала поліція у Москві під час неузгодженої акції, присвяченої другій річниці з часу масових акцій на Болотній площі. Підставою для затримання стало те, що вони розгорнули плакати з надписами «Росія – не в’язниця» і «Свободу політв’язням».

Московська мерія відмовилась узгодити мітинг на Болотній і запропонувала інше місце проведення акції. Це не влаштувало організаторів і вони вирішили висловити свій протест у формі гуляння без промов і гасел, а також одиночних пікетів.

Активісти повісили на Лужковому мосту біля Болотної площі розтяжки з гаслами на підтримку фігурантів Болотного справи. Вечірні ж акції на підтримку в’язнів Болотної пройшли спокійно, передає кореспондент Радіо Свобода. Люди спілкувалися і співали пісні. Лунав і гімн України.

6 травня 2012 опозиційна хода «Марш мільйонів» завершилася зіткненням демонстрантів з поліцією на Болотній площі. Понад 400 чоловік були затримані. Російська влада вважає ці події «масовими заворушеннями».

Спостерігачі та правозахисники називають «Болотну справу» політично мотивованою.

28 людей опинилися на лаві підсудних. Зараз, через два роки, одинадцять з них вже засуджені, стільки ж – амністовані, ще шестеро чекають на вирок.
XS
SM
MD
LG