Доступність посилання

ТОП новини

Донецька облрада вимагає від парламенту припинити АТО


Колегія Донецької обласної ради звернулася до парламенту з вимогою негайно припинити спецоперацію і відвести військові частини в місця їх постійної дислокації. Про це йдеться у відповідному зверненні, опублікованому на сайті облради.

«Дії антитерористичного центру зірвали процес мирного врегулювання конфлікту, розпочатий з ініціативи Партії регіонів... Сформована ситуація змушує нас звернутися до Верховної Ради України з вимогою негайно припинити антитерористичну операцію і відвести військові частини в місця їх постійної дислокації», – йдеться в повідомленні.

У зверненні облради також підкреслюється, що загострення суспільно-політичної ситуації в Донецькій області на тлі подій в Одесі, Слов'янську, Краматорську, Костянтинівці, Маріуполі загрожує перерости в соціальний конфлікт.

Крім того, в облраді вимагають залучити до переговорів про вихід з кризової ситуації протестувальників.

«Влада повинна повернутися за стіл переговорів і мирним шляхом знайти вирішення суспільно-політичного конфлікту. Необхідно врахувати вимоги протестувальників, які стосуються децентралізації влади та інші обґрунтовані вимоги... депутати обласної ради готові брати участь у цьому процесі, делегувавши на переговори своїх представників», – йдеться у заяві.

Антитерористична операція на сході країни розпочалася в середині квітня. 2 травня в районі Слов’янська і Краматорська Донецької області почалася активна фаза АТО силами підрозділів МВС, Нацгвардії й армії проти озброєних сепаратистів. В СБУ повідомили, що за час проведення АТО загинули 14, поранені 66 українських військових.
XS
SM
MD
LG