Доступність посилання

ТОП новини

Референдум-опитування на Донбасі про приєднання до Дніпропетровщини не скасують – організатори


Референдум-опитування жителів Донецької та Луганської областей про приєднання до Дніпропетровщини відбудеться, як і планували, 11 травня. Про це сьогодні заявили в Дніпропетровську заявили члени комісії питань підготовки опитування територіальних громад.

За даними комісії, принцип голосування буде таким, як на виборах: учасникам видадуть бюлетені з питанням «Чи підтримуєте Ви входження вашої територіальної громади до складу Дніпропетровської області?» і двома варіантами відповіді – «так» або «ні».

Як заявили організатори опитування, до неділі на Донбасі сформують 42 виборчі дільниці, які охоронятимуть правоохоронці й активісти, діятимуть пересувні пункти для голосування. Вже надруковано понад 1,8 тисячі бюлетенів.

За словами організаторів, підсумки референдуму матимуть рекомендаційний характер. У випадку, якщо ідею зміни територіального устрою підтримають більшість луганчан та донеччан, результати голосування передадуть до Верховної Ради, де й будуть ухвалювати відповідне рішення.

Тим часом у мережі Інтернет триває агітація «за возз’єднання з Дніпропетровщиною». Автори відео відзначають, що на Дніпропетровщині не відбулося жодного військового зіткнення, а за темпами зростання економіки регіон випереджає такі країни, як Румунія, Греція, Болгарія.
XS
SM
MD
LG