Доступність посилання

ТОП новини

МВС: затримані головні фігуранти подій 2 травня в Одесі


Під час сутичок в Одесі, 2 травня 2014 року
Під час сутичок в Одесі, 2 травня 2014 року
Правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, які діяли 2 травня в Одесі, повідомляє сайт МВС.

«Затриманих Давидченка і Долженкова вже відправили до Києва для проведення слідчих дій», – заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар.

За іншим повідомленням на сайті МВС, затримали і ще одного фігуранта подій 2 травня, депутата Одеської міської ради Сергія Бовбалана. «Його звинувачують в екстремізмі, зокрема, в організації масових заворушень та захопленні адміністративних будівель. До цього часу переховувався від слідства», – зауважили в міліції.

За словами представника МВС, на території Одеської області працювали екстремістські й злочинні угруповання, які робили все для того, щоб дестабілізувати ситуацію в області. Працювали спільно з деякими структурами іноземних держав для того, щоб підняти невдоволення проросійського населення в Одеській області, йдеться в повідомленні МВС.

«Незабаром будуть затримані ще фігуранти цієї справи. Зокрема, ті, які підбурювали людей до протиправних дій в Одесі. Це екстремісти, які виконували завдання, їх підбурювали, за нашими даними, з-за кордону, вони контактували з представниками близького зарубіжжя. Я маю на увазі Придністров’я», – сказав Чеботар.

Заступник міністра зазначив, що міліція зараз робить все, щоб в Одесі був спокій, особливо напередодні 9 травня.

У міліції нагадали, що після подій, що відбулися в Одесі 2 травня, унаслідок яких загинула велика кількість людей, звільнили «цілу низку» міліцейського керівництва в області.

«Що стосується Фучеджі (екс-начальник міліції Одещини Дмитро Фучеджі – ред.), то прокуратура його затримувала вже як цивільну особу. Це провадження перебуває в правовому полі Генеральної прокуратури», – наголосив заступник міністра.

2 травня в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими і проросійськими активістами загинуло 46 людей. Більшість із них задихнулися під час пожежі в одеському Будинку профспілок.

В СБУ повідомили, що зіткнення і заворушення в Одесі за участю представників незаконних військових формувань координувалися з території невизнаного Придністров’я диверсійними групами з Росії.
XS
SM
MD
LG