Доступність посилання

ТОП новини

НАТО думає над новими планами захисту – Расмуссен


Північноатлантичний Альянс думає над подальшими кроками щодо посилення колективної безпеки. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Естонії.

«Щодо подальших кроків, то наразі ми ще не маємо конкретного рішення. Але зараз ми думаємо над наступними кроками щодо посилення колективної безпеки. І ці майбутні кроки можуть включати модернізацію планів захисту, нові плати захисту, розширення військових навчань та подальше розгортання військ», – говорить Расмуссен.

Поки що ж НАТО посилило свою присутність у східних країнах-членах Альянсу, зазначає Расмуссен.

«Ми розгортаємо війська у країнах Балтії. Ми посилюємо патрулювання повітряного простору. Зараз ви бачите більше військових літаків над країнами Балтії. Також ми збільшуємо кількість кораблів у Балтійському морі. Також проводяться наземні навчання», – наголошує генсек НАТО.

28 квітня до Естонії прибуло 150 американських військових. Загалом до Польщі та країн Балтії було направлено 600 американських солдат для посилення східних кордонів НАТО.

Британія та Франція 28 квітня направили до цих країн вісім військових літаків для посилення патрулювання повітряного простору.

Раніше НАТО оголосило про посилення охорони повітряного простору, моря та суші у країнах Східної Європи, щоб протистояти можливій російській агресії.

За оцінками оглядачів, на кордоні з Україно Росія сконцентрувала багато своїх військових. Москва це спростовує і звинувачує Захід у підігріванні напруги.
XS
SM
MD
LG