Доступність посилання

ТОП новини

Влада ініціює загальнонаціональне обговорення децентралізації


Українська влада закликає сепаратистів скласти зброю, а сторони Женевских домовленостй виконувати їх. Про це йдеться у спільній заяві в.о. президента України Олександра Турчинова та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

«Озброєні терористи продовжують залякувати людей, захоплювати заручників і застосовувати зброю. Влада буде застосовувати усі законні методи для захисту населення і стабілізації ситуації. Ще раз закликаючи усі сторони Женевських домовленостей до їх неухильного виконання, українська влада готова запропонувати додаткові кроки для формування національного консенсусу і компромісу», – йдеться у заяві.

Тож українська влада ініціює проведення «загальноукраїнських круглих столів національної єдності».

«Ми готові до розмови з усіма, хто має легітимні політичні цілі і готовий відстоювати їх законними засобами. З тими, хто не має крові на своїх руках. Ми запрошуємо представників усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл до діалогу з усіх питань та викликів, які постають зараз перед українським народом», – зазначають посадовці.

Серед питань, які мають обговорюватися під час круглих столів – це децентралізація влади, реформи місцевого самоврядування та захист прав національних меншин.
XS
SM
MD
LG