Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині збирають інформацію бюджетників про політичний тиск


Дніпропетровська облдержадміністрація реагуватиме на будь-які скарги щодо примусу бюджетників розміщувати агітацію у закладах чи брати участь в партійних заходах. Про це у четвер заявив заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Геннадій Корбан.

За його словами, Дніпропетровська облдержадміністрація «буде жорстко реагувати на будь-які спроби змусити вчителів, батьків та дітей брати участь у партійних заходах».

Як заявив Корбан, від педагогів шкіл регіону наразі надходить багато скарг, що дітей чи батьків змушують брати участь у масових заходах на користь того чи іншого політика.

«Ми звертаємося до педагогічного складу: ніяких суботників, ніяких політичних зібрань та виступів за примусом, тільки за власним бажанням. Ми забороняємо партійну агітацію в системі освіти. Вся інформацію про факти залякування вчителів буде відстежуватися. Крім того, напередодні виборів планується зустріч керівництва облдержадміністрації з представниками викладацького складу області. Всі вчителі зможуть розповісти про свої проблеми та поскаржитися на спроби незаконної агітації», – сказав Корбан.

У четвер Штаб національного захисту регіону звернувся до бюджетників з проханням не приховувати фактів тиску та застосування адмінресурсу і організував «гарячу» лінію для таких повідомлень.

«Якщо високопосадовці, директори чи представники влади від імені Вілкула, Удода чи інших керівників міста чи області змушують вас брати участь в масових акціях та інших заходах, приурочених до 9 травня, (зокрема, погрожують вам звільненнями, нескладанням іспитів, зняттям виплат, чи навпаки – пропонують винагороду) – просимо негайно повідомляти у Штаб національного захисту», – йдеться у повідомленні.
XS
SM
MD
LG