Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: ми не повинні говорити про децентралізацію влади під дулами автоматів


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Дати більше повноважень регіонам України важливо, але розмови про децентралізацію не мають відбуватися під дулами автоматів, заявляє лідер УДАРу Віталій Кличко.

«Так, важливо дати більше повноважень регіонам. Але ми не повинні говорити про децентралізацію влади під дулами автоматів. Це основна вимога. Ми можемо говорити про мовне питання тих чи інших регіонів, ми можемо говорити про децентралізацію бюджету, впливу, але розмовляти і шукати точки, де ми зможемо говорити», – заявив Кличко в ефірі Радіо Свобода.

Вчора у спільній заяві в.о. президента України Олександр Турчинов і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявили, що ініціюють проведення «загальноукраїнських круглих столів національної єдності».

«Ми готові до розмови з усіма, хто має легітимні політичні цілі і готовий відстоювати їх законними засобами. З тими, хто не має крові на своїх руках. Ми запрошуємо представників усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл до діалогу з усіх питань та викликів, які постають зараз перед українським народом», – зазначають посадовці.

Серед питань, які мають обговорюватися під час круглих столів – децентралізація влади, реформи місцевого самоврядування та захист прав національних меншин.
XS
SM
MD
LG