Доступність посилання

ТОП новини

Бої в Маріуполі


Пожежники оглядають будівлю МВС у Маріуполі, яку певний час утримували озброєні сепаратисти, 9 травня 2014 року
Пожежники оглядають будівлю МВС у Маріуполі, яку певний час утримували озброєні сепаратисти, 9 травня 2014 року

Світлана Павлова

Перші повідомлення про стрілянину в центрі Маріуполя з’явилися близько 11-ї години дня. У прес-службі Донецької обласної міліції повідомляли, що українські силовики намагаються відбити будівлю міського управління міліції Маріуполя, яке зайняли представники так званої «Донецької народної республіки». Очевидці поширюють в соціальних мережах фото і відео танків і бронетранспортерів, що проїжджають у центрі міста.

Error rendering VK.

Місцеві жителі з числа прихильників «Донецької народної республіки» спробували захопити один із бронетранспортерів.

Вранці почався штурм будівлі міського управління міліції, захопленого сепаратистами.

Інформація про вбитих і поранених під час штурму носить наразі непідтверджений характер. Як написав на своїй сторінці в Facebook депутат Верховної Ради Олег Ляшко, при штурмі відділення міліції було вбито вісім осіб. З боку силових структур є багато поранених. «Терористи, орієнтовно 30 осіб, захопили два поверхи приміщення УВС, наші відбиваються на третьому. Терористи стріляють з автоматичної зброї, використовують гранати», – написав Ляшко.

Російське агентство «Інтерфакс» з посиланням на прихильників «Донецької народної республіки» повідомляє, що українські сили нібито відкрили вогонь по присутніх на стихійному мітингу на захист міського відділу міліції.

Маріупольський сайт новин 0629.com.ua повідомляє, що на проспекті Леніна біля кафе були серйозно поранені дві людини – в голову і в живіт. За словами очевидців, їх відвезли на легковому автомобілі.

Повідомляється також про пожежу в будівлі міської ради, що знаходиться під контролем прихильників «Донецької народної республіки».

Близько 14-ї години з’явилося повідомлення про загорання в будівлі міського управління міліції.

Депутат Верховної Ради Олег Ляшко повідомив близько 15-ї години дня, що будівля УВС Маріуполя повністю згоріла. За його словами, снайперами був убитий командир дніпропетровської бригади Сергій Демиденко. Важкі поранення отримав командир однієї з частин Нацгвардії Сергій Савинський.


Сайт 0629.com.ua повідомив, що за інформацією медиків, в місті троє вбитих і 25 поранених.

У мережі з’явилися фотографії і відео потерпілих.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG