Доступність посилання

ТОП новини

Донецька ОДА має інформацію про підготовку збройних захоплень шкіл у Донецьку


Донецька обласна державна адміністрація (ОДА) застерігає від незаконних захоплень навчальних закладів.

«У Донецьку облдержадміністрацію з різних джерел надходить інформація про те, що на 10 травня 2014 року готуються збройні захоплення понад 80 навчальних закладів (шкіл) у всіх районах Донецька для проведення 11 травня 2014 року активістами Донецької народної республіки так званого «народного референдуму», − йдеться в заяві Донецької ОДА, розміщеній на тимчасовому сайті обладміністрації.

Донецька облдержадміністрація звертає увагу, що згідно з чинним законодавством України захоплення приміщень, споруд чи інших об'єктів підприємств, установ, організацій є кримінальним злочином, за який передбачено кримінальну відповідальність (статті 294-295 Кримінального кодексу України).

Сьогодні голова Центрвиборчкому самопроголошеної «Донецької народної республіки» Роман Лягін заявив, що сепаратисти контролюють виборчкоми на Донбасі, а тому президентських виборів 25 травня тут не буде. Також він розповів про підготовку до референдуму про статус регіону, призначеного на 11 травня, який Київ вважає нелегітимним. За його словами, проросійських активістів підтримує місцева міліція, а місцева влада − не заважає готуватися до «референдуму».
XS
SM
MD
LG