Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбувся автовелопробіг «За мир і єдність України»


Майже півсотні велосипедистів і 40 ретро-автомобілів сьогодні взяли участь у автовелопробігу «За мир і єдність України», що є складовою фестивалю Христового міста «Вгору серця».

Від церкви Зіслання Святого Духа по вулиці Коновальця до вулиці Автоливмашівської, де відомий прикарпатський художник Ярема Стецик намалюва образ Ісуса, що благословляє подорожнього, і до Вічевого майдану колона рухалася з молитвами. Від концертних виступів в цьому році вирішено було відмовитися.

Як зазначив священний Михайло Віхоть з молодіжної комісії Івано-Франківської архиєпархії Української греко-католицької церкви, фестиваль «Вгору серця» проводиться вже увосьме.

Деякі з автомобілів, особливо «Запорожці», «Волинянки», військові машини були пофарбовані у синьо-жовті жовті кольори, мали надписи «Я справжній українець».

Вперше в акції взяли участь клуби ретро-автомобілів не лише з Прикарпаття, а й зі Львова, Калуша, Коломиї, Тернополя. Вперше також була окрема секція волонтерів фонду Матері Терези, які розповідали про допомогу невиліковно хворим, а також збирали кошти на центр хоспісної і паліативної допомоги.

На Вічевому майдані, де завершився автопробіг, відбулася поминальна панахида за всіма, хто загинув за мир і єдність в Україні.
XS
SM
MD
LG