Доступність посилання

ТОП новини

Російські чиновники нарікають, що їм закривають небо ЄС та України для польотів


Віце-прем'єр-міністр Росїі Дмитро Рогозін
Віце-прем'єр-міністр Росїі Дмитро Рогозін
МЗС України спростовує те, що українська сторона забороняла 10 травня проліт через її повітряний простір літаку, на борту якого перебувала російська урядова делегація на чолі з віце-прем’єр-міністром Дмитром Рогозіним.

Про це написано на сторінці Twitter МЗС України.

«Детективна версія Рогозіна про політ з Кишинева – брехня від початку до кінця. Жодних заборон з українського боку не було», – відповіло українське МЗС.

«Літак Рогозіна з Кишинева розвернувся добровільно, без примусу та українських винищувачів. Це трюк та провокація. Уява Рогозіна вражає», – додали в зовнішньополітичному відомстві.
Російське видання Коммерсант.ru повідомило сьогодні, що заледве літак з російською делегацією полишив Кишинів, він вимушений був розвернутися та здійснити посадку в молдовській столиці. Про це виданню розповів посол МЗС Росії з особливих доручень Сергій Губарєв. За його словами, повітряно судно вимушено було повернутися саме через відмову України пропустити його через свій повітряний простір.

Дмитро Рогозін на підтвердження заборони виклав на свій сторінці в Twitter начебто фрагменти документів, які про це свідчать. З них випливає, що українська сторона мотивувала це тим, що авіакомпанія Rusjet грубо порушила правила користування повітряним простором України, «здійснивши посадку на закритий аеродром Сімферополя». Але хто саме її здійснював, тобто чи був це літак, на борту якого перебував Рогозін, з наведеного фрагменту тексту не зрозуміло.




У румунському обґрунтуванні заборони йдеться про те, що на борту літака є особи, які перебувають у списку тих, проти кого ЄС запровадив санкції.

У Twitter Рогозін повідомив також про те, що йому вдалося дістатися Москви іншим літаком.


Міністри закордонних справ країн ЄС погодилися запровадити санкції щодо 21 офіційної особи з України і Росії у зв’язку з окупацією Криму російськими військами і «референдумом» на півострові. Наприкінці квітня ЄС розширив на 15 імен список осіб, які підпадають під дію санкцій у вигляді заморожування активів і заборони на в'їзд.
XS
SM
MD
LG