Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині формуватимуть ще два батальйони територіальної оборони


На Дніпропетровщині оголосили про формування другого й третього батальйонів територіальної оборони. Інформацію про це Радіо Свобода у суботу підтвердили в Штабі національного захисту Дніпропетровської області.

За даними заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана, Штаб національного захисту і Міністерство оборони завершили підготовку та комплектацію першого батальйону територіальної оборони Міноборони. Батальйон із майже півтисячі бійців сформований виключно з добровольців.

Тепер Дніпропетровська облдержадміністрація подала заявку і отримала наказ Міноборони на формування 2-го і 3-го батальйонів територіальної оборони. До складу запрошують добровольців з усієї України, бажано мати досвід служби у частинах армійського спецназу і антитерористичних спецпідрозділів.

Запис триває у Штабі національного захисту Дніпропетровської області, який розташований в Дніпропетровській облдержадміністрації.

Водночас у штабі спростували чутки стосовно оплати за чергування на міських блок-постах. «Вкотре наголошуємо, що це громадянська ініціатива, яка здійснюється силами добровольців полку та волонтерів Штабу національного захисту Дніпропетровської області, незалежно від їх статі чи віку, й підтримується патріотичним населенням міста», – йдеться в повідомленні.

У Штабі національного захисту Дніпропетровської області сьгодні підтвердили, що 9 травня в Маріуполі загинули заступник командира батальйону територіальної оборони Дніпропетровської області Сергій Демиденко та солдат батальйону, кулеметник Олег Ейсмант.
XS
SM
MD
LG