Доступність посилання

ТОП новини

Проти «бурштинових рекетирів» відкрили кримінальну справу


Необроблений бурштин, видобутий на Рівненщині. Має цілющі властивості
Необроблений бурштин, видобутий на Рівненщині. Має цілющі властивості
Проти «бурштинових рекетирів» на Рівненщині відкрили кримінальну справу за фактом замаху на вбивство та умисного пошкодження під час подій 9 травня у Сарненському районі Рівненської області. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України у Рівненській області.

Цього дня на території Сарненського державного лісового господарства між близько двома тисячами селян та півсотнею добре озброєних молодиків сталася сутичка зі стріляниною, у результаті якої троє селян з ножовими та вогнепальними пораненнями потрапили до лікарні, а 16 нападників були затримані.

Причиною сутички стала спроба нападників підпорядкувати собі процес незаконного видобутку бурштину.

Рекетири прибули 9 травня на вантажних машинах і джипах до села Олексіївка. Місцеві мешканці покликали на допомогу жителів сусідніх сіл, чимало хто з них має зареєстровану мисливську зброю. Зав’язалася бійка зі стріляниною, в результаті якої були поранені троє селян, спалені чотири та знищені десять автомобілів, на яких приїхали нападники.

Міліція за допомогою місцевих мешканців затримала 16 учасників бійки, серед яких виявилося чимало спортсменів з Житомирської, Київської та Хмельницької областей. У них вилучили 15 одиниць автоматичної зброї, а також триколорні картки боксерського клубу і, як припускається, фальшиві листівки «Правого сектору».

Раніше прибульці поселилися на місцевій базі відпочинку. Очевидці зазначають, що в період конфлікту бачили на місці подій народного депутата Володимира Продивуса. Очевидці стверджують, що він вів переговори з правоохоронцями стосовно визволення затриманих приїжджих. Однак мешканці району пікетували райвідділ міліції і прокуратуру, вимагаючи негайного покарання для нападників. Наразі їх доставили до Рівненського СІЗО.

У суботу, 10 травня, прокуратура викликала Володимира Продивуса на допит у зв’язку зі стріляниною в Сарненському районі.

Троє потерпілих перебувають у лікарні, їхнє життя – поза загрозою, повідомляють лікарі.
XS
SM
MD
LG