Доступність посилання

ТОП новини

Група Ахметова закликала припинити АТО на Донбасі


Група «Метінвест», що входить до складу холдингу СКМ мільярдера Ріната Ахметова, закликала владу припинити антитерористичну операцію на Донбасі і проводити переговори. Про це йдеться у повідомленні групи, оприлюдненому на її сайті.

«Ми закликаємо відмовитися від практики ведення в мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних сил, важкої техніки і озброєння. Ми вважаємо, що українські військові, а також і інші збройні люди повинні негайно залишити місто», – заявили у «Метінвесті».

У бізнес-групі заявляють, що «ще не вичерпані всі можливості мирних переговорів». «Влада ще може і повинна почути голос жителів Донбасу», – йдеться у повідомленні.

Група «Метінвест» закликає центральну владу «визнати невиправні помилки, зроблені у Маріуполі й інших містах Донбасу, відвести війська, вступити у діалог із громадянами, негайно ухвалити компромісні політичні рішення, що мали б на меті зняття соціальної напруги». У повідомленні також наголошується, що група «Метінвест» створює у Маріуполі «народні дружини» з працівників металургійних комбінатів.

За даними міністра внутрішніх справ, 9 травня під час антитерористичної операції у Маріуполі загинули 20 людей. Дані щодо втрат із боку військових, бойовиків чи мирного населення уточнюються.
XS
SM
MD
LG