Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» сумнівається у даних сепаратистів про високу явку виборців на Луганщині


Громадянська мережа «Опора» висловлює сумнів щодо високої явки на «референдумі» на Луганщині, про яку заявляють його організатори. Як зазначив у коментарі Радіо Свобода керівник обласного осередку організації Олексій Кормілецький, за останні 10 років в Луганській області явка на виборах станом на 12:00 ніколи не перевищувала 30 відсотків.

«Коли ми почули дані, що в Луганській області станом на 12:00 проголосувало 65 відсотків виборців, ми були здивовані. За останні 10 років явка ніколи не перевищувала 30 відсотків. Зранку достатньо багато людей приходило голосувати, але точно не більше, ніж на будь-яких інших виборах», – сказав Кормілецький.

За даними «Опори», на дільниці прийшло не більше 25-27 відсотків виборців. «Але точно не 65%. Нам не зрозуміло, звідки такі цифри», – додав очільник обласного осередку організації.

Олексій Кормілецький розповів, що деякі учасники голосування підтвердили можливість проголосувати на «референдумі» не лише за себе. «До нас надійшла інформація, що громадянам вдається голосувати за своїх родичів. Один чоловік нам повідомив, що він проголосував за свого сусіда. Для цього йому достатньо було принести паспорт сусіда і сказати, що він не може проголосувати», – зазначив Олексій Кормілецький.

Раніше деякі інформаційні агенції з посиланням на сепаратистів повідомили, що станом на 12:00 в Луганській області вже проголосувало 65 відсотків виборців.

Офіційно «Опора» не бере участі у спостережені за проведенням «референдуму», оскільки вважає його не законним.
XS
SM
MD
LG