Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі на проросійському мітингу закликають до зриву президентських виборів


Будинок профспілок на площі Куликове поле в Одесі після пожежі
Будинок профспілок на площі Куликове поле в Одесі після пожежі
В Одесі на проросійському мітингу в неділю закликали до зриву президентських виборів, інформує агентство УНІАН.

За повідомленням, на площі Куликове поле біля Будинку профспілок, що горів 2 травня, зібралося близько 500 осіб. Промовці заявляли, що вимагають розслідування загибелі людей у Будинку профспілок, закликали до помсти, а також до зриву президентських виборів, призначених на 25 травня. Вони також заявляли, що в Україні діє «злочинний режим», «править хунта», і що смерть людей та ліквідація наметового містечка на Куликовому полі не змінюють плани «продовження боротьби».

Учасники акції висловили підтримку сепаратистам на Сході країни і вирішили створити громадський рух «Куликове поле». Вони також мають намір вимагати від голови Одеської обласної держадміністрації Ігоря Палиці встановлення на Куликовому полі пам’ятника загиблим і готові збирати на цей монумент кошти. Крім того, вони висунули вимогу керівництву міста перейменувати одну з вулиць Одеси на честь загиблих 2 травня, мовиться в повідомленні.

Того дня антиукраїнські нападники вбили в Одесі з вогнепальної зброї кількох учасників маршу за єдність України, здійснивши свій напад за сприяння частини працівників міліції, а потім майже 40 проросійських активістів загинули в пожежі в Будинку профспілок, де вони забарикадувалися, коли проукраїнські сили виявилися в більшості.
XS
SM
MD
LG