Доступність посилання

ТОП новини

Британія шкодує через нелегітимний «референдум» в Україні


Міністерство закордонних справ Великої Британії висловило в неділю жаль, що в Україні сепаратисти, які створюють стільки проблем у житті звичайних громадян, усе ж проводять свій нелегітимний так званий референдум.

У міністерстві нагадали, що всі українці матимуть належну можливість висловити свій демократичний вибір на майбутніх президентських виборах 25 травня.

Необхідно зосередитися на тому, щоб ці вільні й чесні вибори відбулися за спокійної й стабільної ситуації, мовиться в заяві.

Якщо ж цьому процесові чинитимуться перешкоди, «настануть подальші наслідки», про які заявляли в суботу президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель, застерігає Лондон.

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагаються провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій. Україна й держави світу вже заявляли, що ці заходи незаконні й нелегітимні, і їхнє проведення не має ніяких наслідків. Натомість Росія надає цим заходам щонайширшу інформаційну і, як вважають, і фінансову й організаційну підтримку – попри те, що її президент Володимир Путін на словах закликав сепаратистів відкласти ці «референдуми».

Європейський союз, як і Сполучені Штати Америки й країни «Групи семи», заявляли, що до вже запроваджених проти Росії двох етапів санкцій через її дії проти України додадуть третій етап – санкції проти цілих секторів російської економіки, – якщо Москва далі зриватиме президентські вибори в Україні чи піде на пряме вторгнення на материкову частину України.
XS
SM
MD
LG