Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Дніпро» на Донеччині тільки допомагає військовим встановлювати блок-пости – ОДА


Батальйон «Дніпро», сформований у Дніпропетровську, який наразі перебуває на території Донецької області, здійснює винятково технічну допомогу Збройним силам України встановлювати блок-пости, повідомили в неділю ввечері у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

За повідомленням облдержадміністрації, повідомлення, які поширюють деякі засоби інформації, про те, що батальйон «Дніпро» перебуває в Червоноармійську, не відповідає дійсності.

У прес-службі облдержадміністрації Радіо Свобода уточнили, що мова йде про добровольчий батальйон «Дніпро» МВС України: його члени не беруть участі ні в яких протистояннях, а лише допомагають військовим в облаштуванні блок-постів.

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов, зі свого боку, наголосив, що «батальйону «Дніпро» Національної гвардії України», який згадували в деяких із повідомлень, узагалі не існує. Він теж підтвердив, що дніпропетровський батальйон «Дніпро» не був у Червоноармійську.


Водночас інший заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан заявив, що добровольчий батальйон МВС України «Дніпро», а також батальйон територіальної оборони Дніпропетровської області з неділі починають патрулювання території Червоноармійського, Добропільського, Великоновосілківського, Олександрівського районів Донеччини. Мета операції – підтримка правопорядку, нейтралізація мародерів, бандитів, кримінальних елементів, сказав посадовець.

У місті Червоноармійську Донецької області, за повідомленнями, не менш як одна людина загинула і ще одна поранена в неділю під час спроби нападу на українських бійців, що забезпечували антитерористичну операцію. Як видно з оприлюднених в інтернеті відеозаписів подій, силовики були змушені відстрілюватися, коли на них напала юрба цивільних, намагаючись вирвати автомати. На фотографіях також видно, що дехто з нападників був озброєний холодною зброєю. У повідомленнях про це силовиків називали «бійцями батальйону «Дніпро».

Силовики ввійшли до Червоноармійська, щоб забезпечити непроведення там незаконного «референдуму» місцевих проросійських сепаратистів. Вони взяли під охорону міську раду й міське відділення міліції, а також конфіскували принаймні частину «бюлетенів».

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагаються провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій.
XS
SM
MD
LG