Доступність посилання

ТОП новини

Українці в Парижі святкують День матері і черговий Євромайдан


Українці у Франції провели в неділю, в День матері, в церкві святого Володимира в Парижі концерт хору, присвячений усім матерям. Пісню «Многая літа», присвячену всім матерям, виконали на тлі встановленої в церкві фотографії героїв Небесної Сотні.

Українська громада також згадала Батьківщину на бульварі Сен-Мішель у Парижі під час чергового, вже сорокового Євромайдану. Хвилиною мовчання і гімном вшанували загиблих на Південному Сході України.

Активісти також закликали президента Франції Франсуа Олланда скасувати передбачений на 6 червня візит президента Росії Володимира Путіна в Нормандію. Вони наполягали на необхідності підписати петицію до французького президента.

Паризький Майдан прийняв також і поранених активістів із Києва, яким наразі надають необхідну медичну допомогу у Франції.

А російський художник і дисидент Володимир Тітов і польський фінансист Міхал Курила, які підтримують українську громаду від початку кризи, наголосили на захисті демократичних цінностей. На думку діячів, незважаючи на децентралізацію влади в Україні, якій сприяла революція, передовсім вміння дослухатися до всіх прошарків суспільства забезпечить владі збереження цілісності країни.

Захід відбувся в день, коли в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагалися провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій.
XS
SM
MD
LG