Доступність посилання

ТОП новини

Ми прийшли з мирною місією – в.о. міністра оборони жителям Донбасу


Михайло Коваль, в.о. міністра оборони України
Михайло Коваль, в.о. міністра оборони України
Виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль звернувся до мешканців Донецької та Луганської областей щодо перебування військовослужбовців в регіоні.

«Ми прийшли з мирною місією в регіон. Ми прийшли захистити наших громадян! І сам хід антитерористичної операції наочно показує те, що наші солдати і колеги з Національної гвардії, СБУ роблять все, щоб не постраждали мирні жителі», – мовиться у заяві.

За словами очільника оборонного відомства, військові, які захищають громадян, стикаються в регіоні з численними перешкодами у несенні служби.

«На жаль, невелика кількість громадян цих областей починають зустрічати наших солдатів, які йдуть з мирною місією, «коктейлями «Молотова», блокують нашу техніку, як це було в Маріуполі, нецензурно звертаються до наших військовослужбовців, вішають їм ярлики «фашистів», «бандерівців», – заявив Михайло Коваль.

В. о. міністра оборони висловив жаль з приводу ситуації на Донбасі і запевнив, що, попри дії провокаторів, військові й надалі захищатимуть співвітчизників.

У середині квітня на сході України почалася антитерористична операція, яку силовики – міліція, СБУ, а також військовослужбовці – проводять спільно з представниками Національної гвардії для знешкодження озброєних осіб, які захоплюють адміністративні будівлі, закликають до повалення державного ладу і дестабілізують ситуацію в регіоні.
XS
SM
MD
LG