Доступність посилання

ТОП новини

Російська православна церква стурбована результатами «Євробачення»


Кончіта Вурст, переможець «Євробачення»
Кончіта Вурст, переможець «Євробачення»
У Російській православній церкві висловили стурбованість перемогою на «Євробаченні» представника Австрії конкурсанта-трансвестита Кончіти Вурст.

«Це ще одна ланка в ланцюзі культурної легітимізації гріха в сучасному світі, спроба закріплення нових культурних норм. Процес легалізації того, що Біблія іменує не інакше, як гидота – уже давно не новина в сучасному світі. На жаль, тенденції в правовому та культурному полі йдуть паралельними шляхами, свідченням чому і є результати цього конкурсу», – заявив голова синодального інформаційного відділу Володимир Легойда, передає «Интерфакс».

«В сучасній культурі відбувається спроба, на жаль, цілком успішна, переривання моральних і культурних цінностей», – заявив Легойда.

Австрієць Томас Нойвірт, більш відомий як Кончіта Вурст, став переможцем цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення». Виконавши пісню «Воскресни, немов Фенікс», він набрав за підсумками голосування 290 балів. Друге місце на «Євробаченні» дісталося Нідерландам, третє – у Швеції.

Конкурсантка від України Марія Яремчук посіла 6-те місце. Найбільше балів – по 10 – Україна отримала від Азербайджану, Молдови та Італії.

У 2003-му році Росію на «Євробаченні» представляв гурт «Тату» (пісня «Не верь, не бойся, не проси»), до складу якого входило двоє дівчат, які на той час позиціонували себе представницями сексуальних меншин з нетрадиційною орієнтацією.
XS
SM
MD
LG