Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Нідерландів: наразі немає потреби переходити до третьої фази санкцій


Франс Тіммерманс
Франс Тіммерманс
Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс заявляє, що наразі немає потреби переходити до останньої – третьої – фази санкцій проти Росії.

Сьогодні в Брюсселі Тіммерманс закликав не поспішати, адже, на його думку, ще не до кінця використано потенціал другої фази, якою передбачено замороження активів та заборону на в’їзд росіянам, причетним до дестабілізації ситуації в Україні й анексії Криму.

«Думаю, що ми все ще на другій стадії санкцій. І, як на мене, все ще є потенціал другої фази санкцій – можна включити до списку нові прізвища, можна вжити додаткових заходів у плані санкцій. Наразі немає потреби переходити до третьої фази санкцій», – додав глава нідерландської дипломатії.

Він також заявив що щодо ситуації в Україні було сказано «кілька позитивних слів», але натомість не було позитивних дій. «Думаю, що заява президента Росії Володимира Путніа про те, що «референдум» не має відбутися, була позитивним знаком, але те, що було далі, мене не дуже вразило», – сказав Тіммерманс.

11 травня у Донецькій і Луганській областях сепаратисти провели так званий «референдум» щодо визначення статусу регіону.

Вони стверджують, що 89% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Відповідно до українського законодавства, згадане опитування не має юридичної сили, і його проведення не визнають ОБСЄ, ЄС, а також США та низка інших країн світу.
XS
SM
MD
LG