Доступність посилання

ТОП новини

У Львові побились через голову ОДА Ірину Сех


У Львові влада застосувала адмінресурc до пікетувальників – Самооборона
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00
Активісти громадських організацій «Дорожній контроль», «Автономний опір», «Варта-1», «Варта-700» під стінами Львівської обладміністрації вимагали відставки голови ОДА Ірини Сех. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти звинуватили Сех у порушенні Конституції України, оскільки вона працює за сумісництвом народним депутатом від ВО «Свобода».

Однак до приходу пікетувальників на місці проведення їхньої акції з’явилися прихильники влади, переважно літні люди, серед них були члени партії ВО «Свобода», про що вони говорили самі.

Захисники Ірини Сех тримали у руках плакати на кшталт «Майдан за Сех», «Стоп провокаціям». Тим часом, громадські активісти були із плакатами «Геть Сех», «Свобода» прийшла порядок навела», «Ні – сумісництву».

Прихильники і противники голови ОДА від ВО «Свобода» перегукувались скандуванням, між ними виникла штовханина, лунали образи на адресу один одного.

Координатор Самооборони Львівщини Валерій Веремчук наголосив у коментарі Радіо Свобода, що влада використала адмінресурс щодо пікетувальників, чим зумисно спровокувала протистояння між людьми, тими, хто підтримує і не підтримує голову ОДА Ірину Сех.

«Жодна людина не має права порушувати закон. А Ірина Сех вже два місяці порушує Конституцію, суміщаючи посади. Через це бачимо ось виникло протистояння між противниками і прихильниками. Це дестабілізація ситуацію в області, а тому посадовець має чітко визначитись, або залишається у парламенті, або йде з посади керівника області», – наголосив Валерій Веремчук.

Ірина Сех заявила сьогодні на брифінгу, що готова написати заяву на звільнення з посади голови Львівської обладміністрації після президентських виборів. А сутички під стінами ОДА вважає нормою демократії, бо одним протестувальникам можуть протистояти інші, які мають іншу позицію.

Нещодавно громадський активіст «Народного контролю» Андрій Мисик звернувся з позовом в Окружний адміністративний суд Києва щодо порушення закону України «Про статус народного депутата України» Іриною Сех, яка не здала депутатський мандат і водночас очолює Львівську ОДА.

Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов наприкінці березня встановив термін для парламентарів-сумісників – здати мандати упродовж тижня. Ірина Сех обіймає посаду очільника Львівщини від 2 березня.
XS
SM
MD
LG