Доступність посилання

ТОП новини

«Карітас» починає проект допомоги переселенцям з Криму


Благодійна організація «Карітас України» розпочинає новий проект під назвою «Пункт допомоги у надзвичайних ситуаціях», спрямований на допомогу переселенцям із Криму.

«Головна роль проекту полягає в наданні можливості проживання, підтриманні зв’язку й оцінці потреб переселенців з Криму на території західної України. Також важливо визначити прогалини у забезпеченні їхніх потреб; створити базу даних переселенців; запропонувати програми, що будуть відповідати потребам», – мовиться у повідомленні на сайті організації.

За даними громадських організацій, які опікуються переселенцями з Криму, на території материкової України живуть зараз понад 15 тисяч переселенців із Криму, мовиться в повідомленні.

«Самі переселенці та активісти, які ними опікуються, зазначають, що допомога біженцям з боку влади є неефективною, некомплексною, не має певної візії та розвитку. Серед іншого вказується і невиконання гарантій соціального захисту, передбачених законом «Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях», а також неефективність процедури реєстрації переселенців. Багато хто з переселенців до сьогоднішнього дня не зареєстрований, адже, телефонуючи на «гарячу лінію» із запитанням, чим їм можуть допомогти, вони отримують відповідь: нічим. 23 травня вони планують провести з’їзд у Києві», – заявляють у «Карітасі».

Зокрема, в організації кажуть, що допомагатимуть переселенцям збором і поширенням харчів і речей, правовими питаннями (вироблення документів, оформлення пенсій та соцдопомоги), психо-соціальним супроводом, транспортними послугами, проживанням і працевлаштуванням.
XS
SM
MD
LG