Доступність посилання

ТОП новини

Європейська рада: Україні потрібен загальнонаціональний діалог


Герман Ван Ромпей
Герман Ван Ромпей
У понеділок із робочим візитом до Києва завітав голова Європейської ради Герман Ван Ромпей. Політик прибув до України на запрошення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Голова Європейської ради продовжив перемовини з українським урядом про шляхи стабілізування ситуації в країні. Герман Ван Ромпей розповів, яким чином покласти край насиллю та налагодити діалог всередині країни напередодні президентських виборів 25 травня.

Україна повинна стабілізувати ситуацію на Сході шляхом діалогу між усіма сторонами конфлікту. Про це заявив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей. Політик переконаний, що насилля не допоможе досягти компромісу, проте спільного рішення можна дійти шляхом політичних переговорів.

«Що потрібно Україні – це справжній загальнонаціональний діалог стосовно того, як різні частини українського суспільства бачать свою долю і організацію демократичної мирної і процвітаючої держави», – зауважив Герман Ван Ромпей.

Європейський союз послідовно підтримує Україну в питанні її цілісності, наголосив президент Європейської ради. Він також зазначив, що суверенітет і незалежність України не є дискусійними питаннями для європейської спільноти.

«Ми не визнаємо анексію Криму та Севастополя. Так само, як ми не визнаємо так звані вчорашні «референдуми». Вони є незаконними, нелегітимними і не заслуговують на довіру. Вони є способом збурення розподілу між громадами України», – додав Герман Ван Ромпей.
Європейська Рада: Україні потрібен загальнонаціональний діалог
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Герман Ван Ромпей переконаний, що Україна має докласти усіх зусиль, щоб президентські вибори 25 травня стали першим кроком на шляху деескалації конфлікту. Зі свого боку, Європейський союз гарантує нашій державі політичну та фінансову підтримку.

«Європейський союз надаватиме рішучу підтримку моніторинговій ролі ОБСЄ і Бюро з питань демократії і прав людини. Ми надамо дійсно значну фінансову підтримку. Більше того, Європейський союз надав Україні можливість скористатися негайно і в односторонньому порядку значними перевагами, що пропонуються угодою про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі», – додав Герман Ван Ромпей.

Президент Європейської ради також закликав усі країни, що підписали Женевський договір, виконувати свої зобов’язання. Він наголосив, що Європейський союз не бачить з боку Росії реальних кроків з метою стабілізації ситуації в Україні. У разі, якщо Росія продовжуватиме ескалацію конфлікту на Сході, Європейський союз має намір застосувати ще жорсткіші санкції стосовно неї.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG