Доступність посилання

ТОП новини

«Референдуми» на Донбасі – кримський сценарій Кремля – Світовий конгрес українців


Євген Чолій, президент Світового конгресу українців
Євген Чолій, президент Світового конгресу українців
Світовий Конгрес Українців засуджує незаконні так звані «референдуми» у Донецькій і Луганській областях України 11 травня. Про це йдеться на сайті організації.

«Керовані, підтримуваними Росією, провокаторами, ці влаштовані для західного споживання події були явним намаганням штучно розпалити цивільні заворушення в регіоні і зірвати президентські вибори в України 25 травня», – заявив президент СКУ Евген Чолій.

«Кримський сценарій сьогодні розігрується у Східній Україні, – заявив президент СКУ.

Світовий конгрес українців також засуджує позитивну оцінку Росії щодо так званих «референдумів» як ще один показник причетності Росії до цього сценарію.

«Надзвичайно важливо для міжнародної спільноти твердо стояти в захисті територіальної цілісності України та допомогти забезпечити, щоб український народ міг висловити своє справжнє волевиявлення під час президентських виборів», – переконаний Чолій.

11 травня у Донецькій і Луганській областях сепаратисти провели так званий «референдум» щодо визначення статусу регіону. Організатори стверджують, що майже 90 відсотків громадян проголосували за самостійність регіонів.

У ЦВК заявили, що «референдуми» на Донбасі не мають правових наслідків.
XS
SM
MD
LG