Доступність посилання

ТОП новини

ЄС розширив санкції проти Росії через події в Україні


У понеділок Європейський Союз розширив список санкцій щодо осіб і компаній через кризу в Україні.

За повідомленням інформаційного агентства Reuters, до списку санкцій внесли імена ще 13 осіб із Росії і Криму, а також двох компаній у Криму у відповідь на анексію українського півострова Москвою і її підтримку російськомовних спаратистів.

Таким чином, список тих, чиї фінансові активи в ЄС буде заморожено і кому заборонено в’їзд до ЄС, розширився до 61 особи. Раніше санкції ЄС діяли щодо 48 громадян Росії і України.

Міністри закордонних справ ЄС зібрались у Брюсселі, щоб сформувати нову юридичну базу, яка полегшить процедуру накладення санкцій на осіб та компанії, причетні до роздмухування кризи в Україні. Це включає і санкції, які Європа може накласти проти цілих секторів російської економіки.

ЄС різко засудив проведення сепаратистами так званих референдумів у Донецькій та Луганській областях і закликав усі зацікавлені сили як всередині України так і за її межами сконцентруватися на підготовці до президентських виборів 25 травня. У заявах європейських лідерів звучало неприховане попередження Путіну.

Вчорашні референдуми незаконні. Їх результати не можна сприймати всерйоз
Франк-Вальтер Штайнмаєр
«Вчорашні референдуми незаконні. Їх результати не можна сприймати всерйоз. Такий розвиток лише ускладнює ситуацію, але він не може збити нас зі шляху, який ми визначили тут», – наголошує міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

«Президентські вибори залишаються ключовим елементом стабілізації ситуації в Україні. Тому ми мусимо зробити все можливе, щоб вибори 25 травня відбулися і пройшли у найбільш позитивних умовах, наскільки це можливо», – каже президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер.

«Для нас дуже важливо показати, що ми готові до третього раунду санкцій, в залежності від поведінки Росії щодо виборів в Україні 25 травня. Це найважливіше завдання!» – говорить міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG