Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» виставив Україні попередній рахунок за червень


Російський «Газпром» виставив «Нафтогазу України» попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 мільярда доларів, заявив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«Виставлений попередній рахунок, виходячи з контрактного обсягу поставок, – 114 мільйонів кубометрів на добу. З урахуванням вихідних днів НАК «Нафтогаз України» має оплатити цей рахунок до 2 червня, і, починаючи з 3 червня, компанія отримуватиме газ для постачання споживачам України лише в оплачених обсягах», – сказав він.

Як заявив речник «Газпрому», борг України наразі становить близько 3,5 мільярда доларів. «І ні в кого не може виникнути сумнівів, що це досить вагома й об’єктивна причина для застосування відповідного положення контракту про передоплату», – заявив Купріянов.

Раніше російська сторона попереджала: якщо не буде квітневих платежів, то з 1 червня російська сторона переведе Україну на передоплату.

Як заявляв керівник українського уряду Арсеній Яценюк, Україна готова виплатити газовий борг Росії, якщо «Газпром» погодиться продавати Україні газ по 268,5 долара за тисячу кубометрів.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG