Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: ключ до стабілізації ситуації на сході – у Москві


Арсеній Яценюк і Франк-Вальтер Штайнмаєр в аеропорту «Бориспіль», 13 травня 2014 року
Арсеній Яценюк і Франк-Вальтер Штайнмаєр в аеропорту «Бориспіль», 13 травня 2014 року
Ключ до стабілізації ситуації на сході України перебуває не в Києві, а в Москві, заявив прем’єр Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром в аеропорту «Бориспіль».

«Як тільки перестануть підтримувати сепаратистів і терористів, ситуація зразу буде набагато кращою, ніж вона є», – сказав прем’єр України, якого цитує прес-служба уряду.

Яценюк наголосив, що уряд України цінує підтримку уряду Німеччини, федерального канцлера й особисто міністра закордонних справ у стабілізації ситуації в Україні.

За його словами, участь посла Вольфґанґа Ішинґера в «круглому столі» щодо національного діалогу є «знаковою і визначальною».

У рамках національного діалогу, за словами глави уряду, планується обговорити п’ять питань: конституційна реформа, децентралізація влади, боротьба з корупцією, економічна і гуманітарна політика.

Щодо міжнародного формату перемовин, позиція Уряду України «була і залишається незмінною». «Ми вважаємо, що міжнародний формат перемовин повинен складатися з чотирьох сторін: Україна, Європейський союз, США і Російська Федерація», – наголосив Яценюк.

Він додав, що уряд зробить все, щоб президентські вибори, призначені на 25 травня, були проведені чесно та прозоро, «і Україна отримала легітимного президента».

Зустріч Яценюка і Штайнмаєра відбулася в аеропорту «Бориспіль», звідки делегація уряду України відлетіла до Брюсселя для участі у засіданні спільно з делегацією колегії Європейської комісії, уточнили в уряді.
Український уряд у Брюсселі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00
XS
SM
MD
LG