Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина приймає переселенців з Донбасу


Дніпропетровщина приймає переселенців з Донецької та Луганської областей, а також з Криму. Про це сьогодні повідомили в штабі національного захисту Дніпропетровської області.

За оприлюдненими даними, штаб національного захисту звернувся до жителів Дніпропетровщини з проханням допомоги в безкоштовному розміщенні переселенців.

«Штаб національного захисту звертається з проханням допомоги у безкоштовному розміщенні переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей, які не хочуть і не можуть більше жити у містах, де відбуваються безлад, мародерство та протиправні дії з боку ворожого Україні агресора», – йдеться у зверненні до дніпропетровців.

Для допомоги переселенцям у регіоні почала діяти «гаряча» лінія Дніпропетровської облдержадміністрації, також дзвінки приймають у штабі національного захисту.

Раніше у Дніпропетровську створили Регіональний координаційний центр з організації роботи щодо підтримки сімей з Криму. Його спеціалісти розселяють переселенців та допомагають із працевлаштуванням. Водночас у соціальних мережах дніпропетровські волонтери повідомляють про потреби переселенців, для родин з дітьми збирають іграшки, одяг, фрукти, солодощі.

На початку травня Дніпропетровщина почала приймати переселенців з Донбасу. Зокрема, до Дніпропетровщини через небезпеку свої родини перевозять активісти Луганського та Донецького Євромайданів.
XS
SM
MD
LG