Доступність посилання

ТОП новини

США, ЄС та Росія повинні розрядити ситуацію в Україні – конгресмен


Конгресмен від Демократичної партії Еліот Енґель закликає США, Європу, Росію та українську владу докласти зусиль для розв`язання конфлікту в Україні. Він підтримує ініціативу Києва провести національний діалог щодо конституційної реформи та децентралізації влади, а також акцентує увагу українського політикуму на тому, що необхідно зробити все можливе, щоб легітимно провести вибори 25 травня.
Я звертаюсь до Росії утриматись від подальших дій, які дестабілізують Україну. Водночас США та наші європейські партнери повинні підтвердити свої зобов`язання підтримувати українську суверенність і територіальну цілісність, а також право людей самим вибрати їхнє майбутнє
Еліот Енґель

Усі сторони повинні вжити заходів, щоб знизити градус напруги в Україні. До цього закликає демократ Еліот Енґель: «Я звертаюсь до Росії утриматись від подальших дій, які дестабілізують Україну. Водночас США та наші європейські партнери повинні підтвердити свої зобов`язання підтримувати українську суверенність і територіальну цілісність, а також право людей самим вибрати їхнє майбутнє».

Конгресмен також розкритикував референдум, що пройшов 11 травня на сході України. Голосування під загрозою насильства не відповідає мінімальним демократичних стандартам, а його організатори є самозванцями, – зазначив конгресмен Енгель.
Дії сепаратистів, включаючи тривале захоплення адміністративних будівель, взяття заручників, погрози журналістам та громадськості, лише поглиблюють розбрат та конфлікт
Еліот Енґель

«Організатори цього так званого волевиявлення не можуть виступати від імені усіх мешканців східної України, де, за результатами багатьох опитувань, сепаратизм підтримується меншістю населення. Дії сепаратистів, включаючи тривале захоплення адміністративних будівель, взяття заручників, погрози журналістам та громадськості, лише поглиблюють розбрат та конфлікт», – додав він.

Раніше конгресмен Еліот Енґель виступав за активну позицію США в українському конфлікті. На його думку, російське вторгнення в Україну торкається американських національних інтересів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG