Доступність посилання

ТОП новини

П’ятеро військових, поранених під Маріуполем, одужують у лікарні Дніпропетровська


Українські солдати, поранені під Маріуполем, лікуються у Дніпропетровську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00
Життю п’ятьох військовослужбовців Збройних сил України, поранених у бою з сепаратистами під Маріуполем 9 травня і які перебувають на лікуванні в Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова, вже нічого не загрожує. Про це сьогодні повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За його даними, усі п’ятеро були доправлені до лікарні з вогнепальними пораненнями живота й ніг, двом із них зробили операції. Стан здоров’я чотирьох чоловіків оцінюється як середньої тяжкості, один – у тяжкому стані. Сьогодні, за даними медика, троє поранених, стан яких покращився, будуть переведені з реанімаційного відділення до відділення травматології.

Як поінформував Риженко, підтримати військовослужбовців приходять не тільки рідні та близькі, а й просто небайдужі жителі міста – вони передають гостинці, цікавляться їхнім самопочуттям. У середу близько півсотні студентів і молодих медиків звернулись до лікарні, аби здати кров для поранених.

«Дуже багато прийшло людей, охочих здати кров. Це наші студенти, представники партій та рухів, навіть іноземні студенти – з Китаю та інших країн – теж прийшли й хочуть здати кров», – розповів лікар.

За словами начальника департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Македонського, всі витрати на лікування поранених взяли на себе облдержадміністрація та лікарня.

Водночас поранені військовослужбовці через журналістів передають вітання своїм побратимам на Донбасі з побажаннями мужності та стійкості.

«Передусім хотів передати вітання тим товаришам, які лишились на Донбасі, подякувати ти солдатам і офіцерам, які допомогли нам тоді врятуватись, передати, аби вони тримались, адже їм зараз набагато важче, ніж нам», – сказав один із пацієнтів, 19-річний солдат-строковик з Львівщини Роман.

9 травня у Маріуполі тривало протистояння між учасниками антитерористичної операції, в якій беруть участь українські військові і правоохоронці, і озброєними проросійськими сепаратистами.
XS
SM
MD
LG