Доступність посилання

ТОП новини

Активісти вимагають від Генпрокуратури «не покривати терористів»


Громадський сектор Євромайдану провів пікет біля Генеральної прокуратури з плакатами: «Вони покривають терористів». Активісти вимагали притягти до відповідальності посадовців силових відомств, які сприяли сепаратистам на Сході. Зокрема, йдеться про начальника УСБУ в Луганській області Олександра Петрушевича та колишнього керівника УМВС в Одеській області Петра Луцюка. Учасників акції обурює, що ці посадовці, використовуючи службове становище, передавали зброю, майно та секретну інформацію диверсантам.

Ініціатор акції Павло Подобєд стверджує, що посадовці, які працюють на інтереси Росії, досі не понесли ніякої відповідальності.

«Буду казати такою народною мовою, наболіло: людей дістало! Конкретно дістало, що відбувається злив України. Те, що безліч посадовців, які відповідальні за конкретні злочини: за державну зраду, за здачу територій, за здачу приміщень, в яких зберігалася зброя, – цих людей відпускають. Їх просто усувають із обійманої посади без затримання, без арешту», – констатує Павло Подобєд.

Активісти обіцяють провести низку пікетів, у тому числі перед дверима СБУ. Громадський сектор Євромайдану переконаний, що саме суспільство повинне слідкувати за виконанням силовими структурами своїх обов’язків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG