Доступність посилання

ТОП новини

Кількість туристів в анексованому Криму скоротилася більш ніж удвічі


Кількість туристів, які відвідали Крим під час цьогорічних травневих свят, у 2,5 рази нижча, ніж минулого року. Про це заявив заступник міністра курортів Криму Ігор Котляр на засіданні Ради міністрів Криму, передає Крим.Реалії.

«На сьогоднішній день середній рівень завантаження по Криму становить 28–30% залежно від регіонів. Це у 2–2,5 рази менше, ніж минулого року. На травневі свята був незначний підйом приїжджих, але він становив меншу кількість у порівнянні з тим же періодом минулого року», – зазначає Котляр.

У той же час з озвученими цифрами не погоджується «спікер» колишнього кримського парламенту, який називається тепер «Державною радою Республіки Крим», Володимир Константинов. Він заявив, що різниця між показниками 2013 і 2014 років не може бути такою великою.

«Ви або помилилися у цифрі і у 2,5 рази, кажете, менше, ніж торік. Зараз 30% завантаження. У нас що, у минулому році було 70% завантаження у травні? Не було такого завантаження ніколи. Те, що завантаження недостатнє, це зрозуміло, ми знаємо причину. Але цифри не дуже коректні», – сказав він.

На початку квітня у самопроголошеному кримському «уряді» заявляли, що очікують близько 8 мільйонів туристів. Зараз прогнозований показник скоротився до 3 мільйонів.
XS
SM
MD
LG