Доступність посилання

ТОП новини

Сікорський побоюється, що Росія може окупувати не тільки українські території


«Найкращий спосіб уникнути в Україні насилля – це відмовитися від спонсорування сепаратизму». Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у відповідь на заяву керівника російського зовнішньополітичного відомства Сергія Лаврова про те, що насилля на півдні і сході України унеможливлює проведення чесних і прозорих президентських виборів в Україні.

Радослав Сікорський також прокоментував заяви російського міністра про те, що Кремль категорично проти членства України у НАТО. «Якщо йдеться про НАТО, то я можу заспокоїти мого російського колегу. Наскільки мені відомо, у Конституції України записана її позаблоковість і членство цієї країни у НАТО не розглядається», – говорить Сікорський.

Виступаючи перед студентами, у Познані Радослав Сікорський наголосив, що події в Україні – це завершення епохи «після холодної війни». «Це кінець епохи, коли здавалося, що війна в Європі неможлива. Сьогодні ми живемо в Європі, в якій вперше після Другої світової війни одна європейська держава забрала територію в іншої європейської держави», – наголошує міністр закордонних справ Польщі.

Радослав Сікорський також відповів на питання студентів, чи ймовірна окупація Росією інших територій, причому не тільки в Україні. Він сказав: «Сподіваюся, що ні, та побооююся, що так».

В інтерв’ю телеканалу Bloomberg, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «Україна близька до громадянської війни». Лавров також зазначив, що Росія не планує посилати нікуди свої війська.

Попри запевнення Москви, українська влада і Захід заявляють про концентрацію російських військ на кордоні з Україною після анексії Криму.
XS
SM
MD
LG