Доступність посилання

ТОП новини

У США розповіли, які подальші санкції чекають Росію


Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд
Сполучені Штати Америки готові запровадити нові санкції щодо Росії після українських виборів, якщо російська агресія продовжуватиметься. Вони стосуватимуться галузей енергетики, фінансів, оборонної сфери. Про це розповіла помічниця Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд під час свого візиту у Люксембург 13 травня.

​За її словами, США головним чином працюватимуть в тому напрямку, щоб американські компанії відмовлялись вкладати інвестиції в Росію. «Я не кажу про намір скасувати все, що ми вже зробили. Мова йде про те, щоб наші компанії не хотіли вкладати туди свої інвестиції», – сказала пані Нуланд.
Росія на 50% залежна від європейського ринку, тоді як європейці залежні лише на 9%
Вікторія Нуланд

Між тим, якщо санкції доведеться застосувати, США та ЄС хочуть бути впевнені, що вони матимуть більший вплив на російську економіку, ніж на країни Заходу. При цьому Нуланд уточнила, що дохід російської економіки значною мірою залежить від Європи через нафту і газ: «Росія на 50% залежна від європейського ринку, тоді як європейці залежні лише на 9%».

Сполучені Штати, за словами Нуланд, зараз активно працюють зі своїми європейськими партнерами, щоб зробити енергетичний сектор ЄС менш вразливим та залежним від Росії.

«Це дозволить створити альтернативні енергетичні опції, відкрити можливості сланцевого газу, що знизить ціни на газ та енергетику у Європі, а також допоможе примусити «Газпром» пропонувати конкурентні ціни, тому що на ринку з’явиться більше конкуренції», – сказала помічниця Держсекретаря.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG