Доступність посилання

ТОП новини

Позичальники пікетували НБУ через «свавілля банків»


Позичальники кредитів пікетували НБУ через свавілля банків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Позичальники пікетували НБУ через «свавілля банків»

Кілька сотень людей, які мають валютні кредити пікетували сьогодні Національний банк України, вимагаючи захисту від «свавілля банків». Учасники акції вважають за справедливе переведення валютних кредитів у гривню за курсом на момент укладання договору.

«Потрібно людям перерахувати кредити за тим курсом валюти, який був на момент отримання кредиту. Друге – забезпечити виконання діючого законодавства, згідно з яким не можна вимагати у людей більше половини заробітної плати. І ще ввести страхування. Не страхування банків, самих себе невідомо від чого. Страхування від неплатоспроможності. Людина хай платить кожен місяць і знає, що якщо вона не змогла, не зі своєї вини, а з вини банку заплатити, то щоб вона знала, що вона застрахована», – говорить одна з організаторів акції Надія Синявська.

Свої вимоги позичальники також сформулювали у вигляді законопроекту, який народний депутат Микола Рудьковський пообіцяв учасникам акції зареєструвати у парламенті вже сьогодні. Очікується, що цей документ буде розглянуто 22 травня. За словами парламентарія, позитивне голосування залежатиме від потужності акції протесту позичальників під Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG