Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає від Росії звільнити режисера Сенцова


Українське МЗС вимагає від Росії негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова та припинення порушення прав громадян України в окупованому Криму. Про це йдеться на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства України.

«Обурені інформацією про затримання співробітниками ФСБ Росії у Севастополі відомого українського режисера Олега Сенцова. Рішуче засуджуємо зухвале порушення українського законодавства російськими службами в Автономній Республіці Крим, що є невід’ємною територією України. Обвинувачення, які інкримінує російське ФСБ всесвітньовідомому українському режисеру, є абсурдними, позбавленими будь-якого здорового глузду. Вони є ще одним свідченням того, що діями Кремля керує істерія, яка межує з ненавистю до всього українського, у тому числі до української мови, історії, культури і мистецтва», – мовиться у повідомленні МЗС.

ФСБ Росії звинувачує українського кінорежисера Олега Сенцова в організації теракту. Його затримали 11 травня у Сімферополі. Зараз Національна спілка кінематографістів України намагається з’ясувати, де зараз Сенцов і що конкретно йому інкримінують.
XS
SM
MD
LG