Доступність посилання

ТОП новини

Київські школи вже святкують «останній дзвоник»


Київські школи вже святкують «останній дзвоник»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00
Київські школи вже розпочали святкування «останнього дзвоника», хоча зазвичай це свято припадає на останні дні весни. Цьогоріч директори побоюються, що ситуація в місті після президентських виборів 25 травня буде напруженою, хоч і не афішують це як головну причину раннього святкування. Тож старшокласники вдягли стрічки випускників уже тепер.

Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко наголошує, що відповідно до українського законодавства школи мають право на власний розсуд визначати дату традиційного свята «останнього дзвоника».

«Це пов’язано з тим, що міністерство визначає дати, з якого по яке число проводиться державна підсумкова атестація, ці дати фіксовані. Все інше навчальний заклад визначає сам, зокрема, все, що пов’язано з випускними вечорами та святом «останнього дзвоника», – додає Юрій Кононенко.

Подібні ранні святкування зовсім не означають, що уроків у старшокласників більше не буде: попереду у них останні контрольні та зовнішнє незалежне оцінювання. Цьогорічні випускники провели в школі 11 років, що становить значну частину життя 17-річних підлітків. Свої наступні 11 років поки не можуть спрогнозувати, проте певні плани на майбутнє вже є.

«Сім’я, діти і робота політологом. І я точно знаю, що так буде. Можливо через пару років ви вже будете за мене голосувати», – розмірковує випускниця Владислава Савкова.

Свято «останнього дзвоника» проводитимуть в школах до початку літа. Основна сесія проведення зовнішнього незалежного тестування з 3 до 27 червня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG