Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії звільнили п’ятьох волонтерів організації «Лікарі без кордонів»


У Сирії звільнили пятьох волонтерів гуманітарної організації «Лікарі без кордонів», що були захоплені бойовиками на півночі Сирії у січні цього року. Це громадяни Бельгії, Швейцарії, Швеції, Данії та Перу. Про це оголосила міжнародна організація зі штаб квартирою в Парижі.

«Троє наших колег були звільнені 4 квітня, решта двоє – 14 травня. Вони в дорозі додому», – уточнили в організації.

В організації «Лікарів без кордонів» різко засудили викрадення добровольців, яке змусило «Лікарів без кордонів» закрити госпіталь і два медичних центри в гірському районі Джебель-Акрад на північному заході Сирії.

«Полегшення, яке ми відчуваємо з огляду на щасливе повернення наших колег змішане з гнівом через цинічні дії, які позбавили сирійське населення, що потерпає від війни, необхідної медичної допомоги», – зазначили в організації.

У січні цього року волонтерів взяли в заручники бойовики екстремістського угрупування «Ісламська держава Іраку і Леванту», що ворогує з так званою Сирійською вільною армією.

На півночі Сирії створено чотири пересувних госпіталі, куди «Лікарі без кордонів» направляють своїх волонтерів, всі вони проникають на сирійську територію фактично нелегально. Крім того, ця організація надає допомогу 27 лікарням і 56 медпунктам, які знаходяться в зоні, контрольованій озброєною опозицією.
XS
SM
MD
LG