Доступність посилання

ТОП новини

МВС саботує конкурси з призначення начальників міліції в областях – Соболєв


Соболєв закликав МВС провести кадрові конкурси на сході та півдні України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
Відкриті конкурси з призначень керівників обласних управлінь міліції провели лише у семи областях України, заявив голова Люстраційного комітету при кабінеті Міністрів Єгор Соболєв. При цьому, за його словами, в 10 областях сходу та півдня України проведення конкурсів фактично заблоковане.

Він зазначив, що четвертий тиждень поспіль кадрова комісія Міністерства внутрішніх справ не збирається і саботує конкурс. Соболєв закликав МВС якнайшвидше змінити керівників міліції у проблемних регіонах країни, адже там, за його словами, міліція працює не на користь української влади та громадян.

«Ми маємо дуже багато сигналів з боку представників влади і громадських активістів про те, що діючі виконувачі обов’язків в цих областях є потенційними зрадниками, або відверто працюють на боці сепаратистів», – пояснює Єгор Соболєв.

Також голова комітету додав, що ще напередодні кривавих подій в Одесі 2 травня рекомендував міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову усунути з посади головного Одеського міліціонера Дмитра Фучеджі, але у міністерстві відповіли, що займуться цим після 9 травня.

Тим часом, 15 травня рівняни, незгодні з призначенням головного міліціонера області Миколи Щирука, упродовж трьох годин блокували рух міжнародною автотрасою Київ-Чоп.

Раніше кадрова комісія Міністерства внутрішніх справ, члени Люстраційного комітету і представники громадськості вирішили проводити відкриті конкурси відбору кандидатів для призначення начальниками обласних управлінь міліції.
XS
SM
MD
LG