Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: влада готова до децентралізації і розширення повноважень регіонів


Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України
Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України
Влада повинна мати державне представництво, яке отримає функцію так званого загального нагляду за дотриманням законодавства на відповідній території. Про це під час другого круглого столу національної єдності у Харкові заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За його словами, влада у Києві готова до розширення повноважень місцевої влади і надання жителям окремих регіонів певних преференцій в рамках закону.

«В рамках Конституційних змін ми в змозі забезпечити спеціальний статус і для російської мови, і для мов національних меншин, і дати можливість кожному регіону самостійно розвиватися в рамках єдиної державної політики», – сказав Яценюк.

«Ми готові слухати і виконувати ті пропозиції, які будуть на цьому і на інших круглих столах, тому що це є наша спільна політична відповідальність, історична відповідальність за долю держави і ми цю відповідальність з гордістю пронесем і врятуємо країну», – сказав Яценюк.

У Харкові проходить другий загальноукраїнський круглий стіл національної єдності. Його трансляцію можна переглянути на сайті Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG