Доступність посилання

ТОП новини

У Нацгвардії заявляють про зрадницькі дії групи контрактників


Командування Національної гвардії України заявляє про зрадницькі дії групи контрактників, що призвели до захоплення штабу Східного об`єднання.
Про це йдеться в інформації щодо захоплення управління Східного оперативно-територіального об`єднання Національної гвардії України.

Зазначається, що 16 травня близько 15 години до управління Східного об’єднання, прибули 130 озброєних невідомих осіб, які назвали себе батальйоном «Восток», невідомі оточили будівлю, згодом з їхнього боку пролунали постріли.


«У результаті зрадницьких дій групи військовослужбовців за контрактом, що присягнули на вірність «ДНР», та з метою недопущення кровопролиття військовослужбовців строкової служби, командуванням Східного оперативно-територіального об`єднання Національної гвардії України було ухвалене рішення передислокувати особовий склад зі зброєю та технікою на територію військового містечка №2 військової частини 3037», − повідомляють у Нацгвардії.

Командування Національної гвардії спростовує оприлюднену у деяких ЗМІ інформацію щодо захоплення 200 одиниць автоматичної зброї, але разом з тим підтверджує зникнення декількох одиниць пістолетів. Розслідування події триває.

16 травня прес-офіцер УСТрК внутрішніх військ МВС України Дмитро Образцов повідомив, що у Донецьку представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» захопили штаб Східного оперативного об`єднання Національної гвардії України. При цьому Образцов зазначив, що «особовий склад із зброєю звідти (з штабу – ред.) вийшов, був передислокований в інше військове містечко».
XS
SM
MD
LG