Доступність посилання

ТОП новини

Влада Криму не дала кримським татарам провести акцію-реквієм у Сімферополі − член Меджлісу


Влада Криму не дала кримським татарам провести акцію-реквієм у пам’ять про депортацію «Запали вогонь у своєму серці». Площу Леніна у Сімферополі оточили військові. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу, організатор акції Ескендер Барієв.

«Площа Леніна оточена! Можливі провокації! Нам не дозволяють провести політичну акцію-реквієм. Ми не можемо допустити знущання над нашим народом. Тому, щоб не допустити провокацій, ми скасовуємо акцію на площі Леніна», − написав Барієв.

Під час акції було заплановано, що молодь запалить свічки на символічному силуеті півострова і словах «No genocide».

За словами Барієва, усі, хто планували брати участь в акції, можуть приїхати у селище Акмечеть, де планується провести акцію і молебень.

16 травня так званий «прем'єр-міністр Криму» Сергій Аксьонов підписав розпорядження про заборону масових заходів на території Криму до 6 червня, у зв'язку з «напруженою обстановкою на південному сході України».

Меджліс кримськотатарського народу на позачерговому засіданні в суботу ухвалив рішення провести у всіх регіонах півострова 18 травня молебень і пам'ятні заходи, присвячені жертвам депортації. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає сайт «Крим.Реалії».
XS
SM
MD
LG