Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вшанували пам’ять померлих від СНІДу й пояснили, що потрібне, щоб жили інші


У Києві вшанували померлих від СНІДу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
У Києві відбулася меморіальна акція «Імена», присвячена Всесвітньому дню пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Активісти вкрили Софіївську площу «квілтом» – меморіальним полотном, яке створили власноруч у різних областях України й привезли до Києва.

Організатори зазначають, що квілт – це символ скорботи та великої трагедії наслідків епідемії СНІДу, яка забрала життя майже 30 тисяч українців.

Також активісти закликали українських чиновників більше приділяти уваги проблемі ВІЛ/СНІДу, а головне профінансувати лікування для всіх, хто його потребує.

«Україна досягла перших позитивних результатів: торік від СНІДу померло на 10 відсотків менше, ніж у 2012 році. Ці люди живуть сьогодні, але для того, щоб завтра нам зберегти цей успіх, для того, щоб завтра у нашій країні люди перестали вмирати, нам необхідно, щоб цього року влада профінансувала програму лікування ВІЛ-інфікованих людей у повному обсягу», – зазначив Володимир Жовтяк, голова Координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ).

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день був відзначений ще 1983 року в США.
XS
SM
MD
LG