Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: щоб говорити з Росією на рівних, треба бути сильною державою


(архівне фото)
(архівне фото)
Щоб говорити з Росією на рівних, Україні треба бути сильною державою, заявив у неділю кандидат на посаду президента, позафракційний народний депутат Петро Порошенко.

За його словами, в цьому питанні потрібна солідарність партнерів України: США, ЄС, країн «Групи семи», повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Як сказав Порошенко на прес-конференції в Запоріжжі, не можна допускати компромісів із Росією в питанні європейського вибору України. За його словами, одразу після президентських виборів він у разі перемоги збирається забезпечити негайну ратифікацію Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Крім того, сказав Порошенко, Україна з таким сусідом, як Росія, має «будувати такі відносини, які гарантували б передусім безпеку українських громадян»,

Україна також повинна вимагати від Росії виконання всіх зобов’язань, які Росія взяла на себе в рамках міжнародних угод, і «забезпечити дуже рішучі заходи для вживання всіх важелів для повернення Криму», сказав політик.

Серед іншого, відповідаючи на запитання, чи готовий він прийняти запрошення іншого кандидата на посаду президента, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко взяти участь разом із нею в теледебатах, Петро Порошенко сказав, що готовий до діалогу з усіма, але «у форматі проплачене шоу» не буде вести діалог ні з ким. «якщо хтось вважає, що виборча кампанія має полягати в нападках на опонента – це не до мене», – додав він. При цьому Порошенко додав, що якщо, «не дай Боже, буде другий тур» і будуть дебати, він братиме в них участь.

Дострокові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня. Петро Порошенко, за опитуваннями, веде перед із великим відривом і, за деякими з даних, імовірно, може перемогти вже в першому турі. Юлія Тимошенко, яка йде другою, у своїй президентській кампанії постійно критикує його.
XS
SM
MD
LG